El guardó, que s'emmarca dins dels I Premis Bioval 2018, ha valorat especialment la comercialització per part d'Epidisease de productes per al diagnòstic in vitro, entre ells, ScoliPro®, dedicat al diagnòstic i pronòstic de l'escoliosi idiopàtica en adolescents (EIA), joves d'entre 13 i 18 anys.
Sobre aquest tema, José Luis García, director executiu de l'empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha destacat que “sempre és important que se'ns reconega que estem fent bé les coses. Teníem competència. Vint-i-set empreses havien presentat la seua candidatura a aquests guardons que tenen com a objectiu reconèixer l'excel·lència del sector BIO a la Comunitat Valenciana”.
Per la seua banda, el director científic d'EpiDisease, Salvador Mena, ha subratllat que l'empresa va rebre enguany un important impuls “arran de l'entrada de la Fundació Botín en la participació de la companyia, mitjançant ampliació de capital” de 344.000 euros a través del programa Mind The Gap.
“En aquests moments l'equip tècnic d'EpiDisease està acabant de desenvolupar la primera versió del kit de diagnòstic. Hem començat amb l'assaig clínic en l'Hospital Universitari La Fe de València, amb la col·laboració de la Dra. Teresa Bas i el seu equip clínic, de manera que posteriorment es puguen dur a terme estudis de viabilitat del kit en un entorn real. L'objectiu és que els hospitals puguen comprovar que funciona igual de ben com ens funciona a nosaltres en el laboratori”.