Ángela Pérez, presidenta del clúster BIO de la Comunitat Valenciana

15/03/2021

La CEO d'IMEGEN, que abans ocupava el càrrec de tresorera en la Junta Directiva, ha sigut anomenada presidenta de BIOVAL

"Reforçaré la innovació. Prenc les regnes d'una associació que financerament és solvent i que ha guanyat força entre les administracions. I el meu propòsit és començar amb aquesta aportació de valor. A més, hi ha grans absències" dins de BIOVAL "i vull que se sumen companyies que haurien de formar part" d'aquesta associació d'empreses i entitats de Biotecnologia, Biomedicina i Bioeconomia.

Aquests són dos dels propòsits de la nova presidenta del clúster BIO en la Comunitat Valenciana. "Jo em presentava com a vocal, però Jesús Casanova, que és el meu pare professional, amb el qual vaig conéixer el món empresarial, em va animar a assumir la presidència que Carlos Ledó deixava", revela la responsable de una de les empreses líders a Europa com a laboratori especialitzat en oncogenètica, dedicada a la recerca i desenvolupament en el diagnòstic genètic humà. Compta amb un equip format per 85 professionals amb més de 20 anys d'experiència en el camp de la biomedicina.

Un altre dels seus objectius més immediats és "conéixer personalment a cadascun dels 109 associats perquè tinc el ferm convenciment i propòsit d'aportar valor a cadascun d'ells". Per a Pérez, és clau "trobar sinergies i formes de col·lab

oració entre els sectors mes tradicionals i els centres d'investigació que tenim al nostre abast". "Hem de constituir una agenda de contactes i promoure el networking per a treballar tant amb la indústria tradicional com amb les grans plataformes d'investigació. Les nostres empreses, com a productores, entenem a la indústria i entenem a l'acadèmia".

 

Pérez, fins ara tresorera de la Junta Directiva, presidirà una junta formada per representants de 10 empreses i entitats del sector BIO: AINIA, Asacpharma, Bioinicia, CEEI València, Edypro Fertilitzants, FISABIO, Forest Chemical Group, INCLIVA, Medigene Press i Nunsys. "En breu donarem a conéixer qui assumeix la vicepresidència, la secretària i la tesoreria, càrrecs en els quals ja avance que hi haurà paritat", assegura. Tres nous rostres participaran en aquesta junta: Loreto Crespo, de Medigene: Vicente de Juan, d'Incliva; i Javier de Suñer, de Nunsys.

Laboratori de referència en genètica i genòmica

Ángela Pérez treballa des de 2009 en el Parc Científic de la Universitat de València, on està instal·lada Imegen. Aquesta empresa realitza tot tipus d'anàlisis genètiques emprant les tècniques més innovadores del mercat. Entre la seua oferta de serveis, l'any passat es troba la producció de kits de diagnòstic del virus Sars-Cov-2 i el servei de desenvolupament de les proves. L'empresa valenciana ha sigut seleccionada pel Ministeri de Sanitat, a través de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), per al subministrament de kits per a la realització de PCR en la majoria de comunitats autònomes.