El finançament permetrà impulsar la innovació i accelerar l'R+D a aquesta startup dedicada al desenvolupament de sensors per a monitorar aliments, de la Incubadora d'Alta Tecnologia d'Agroalimentació Sostenible, AgrotecUV, situat en el Parc Científic de la Universitat de València
Oscillum, startup il·licitana que desenvolupa sensors per al monitoratge de productes, ha obtingut un finançament de 1,5 milions d'euros en la línia d'ajudes “Segell d'Excel·lència” del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI) per a impulsar la seua innovació. L'empresa forma part de la Incubadora d'Alta Tecnologia d'Alimentació Sostenible, AgrotecUV, de la Universitat de València, situada en el Parc Científic de la institució acadèmica.
Aquest suport financer permetrà a Oscillum, constituïda en 2019, accelerar la seua recerca i desenvolupament, així com enfortir la seua posició en el mercat com una empresa biotecnològica destinada a millorar la sostenibilitat i l'eficiència a través de la seua innovadora tecnologia de monitoratge de productes mitjançant etiquetatge intel·ligent.
El suport financer també brindarà a aquesta jove empresa il·licitana l'oportunitat d'expandir el seu equip, així com d'avançar en la certificació i producció de la tecnologia a nivell industrial, aspectes crucials per a la startup. “L'acceleració d'AgrotecUV ens ha permés continuar avançant tècnicament a través de la col·laboració directa amb la universitat. Així mateix, gràcies a l'equip de Business Intelligence hem pogut continuar avançant en l'estratègia de negoci i l'entrada en nous mercats i sectors”, assenyala Luis Chimeno, cofundador de l'empresa.
“L'acceleració d'AgrotecUV ens ha permés continuar avançant tècnicament a través de la col·laboració directa amb la universitat. Així mateix, gràcies a l'equip de Business Intelligence hem pogut continuar avançant en l'estratègia de negoci i l'entrada en nous mercats i sectors”, Luis Chimeno, cofundador de l'empresa
Metabolòmica al servei de l'aprofitament alimentari
Centrada en la metabolòmica, l'estudi de les petjades dels processos cel·lulars, l'activitat de l'empresa s'emmarca en la producció de sensors que informen de l'estat d'un producte en temps real, els quals poden oferir a un cost molt baix, i funcionen amb l'envàs del producte una vegada obert, a més de contribuir a reduir el desaprofitament alimentari. “La majoria de les contaminacions es produeixen en la llar. Però així i tot, la indústria vol poder controlar tota la cadena de producció, perquè retirar un lot contaminat, com a vegades ocorre, suposa un cost per a una marca”, descriu Chimeno.
En l'horitzó futur, Oscillum pretén explorar països llatinoamericans amb problemes de seguretat alimentària. “El nostre producte té un impacte molt positiu en poder comercialitzar la nostra tecnologia en països amb pocs recursos i millorar la cadena alimentària”, sosté el cofundador de l'empresa.