El Parc Científic posa a la disposició de l'alumnat d'UVemprén vídeos formatius en emprenedoria innovadora

02/04/2020

Com aconseguir eines de finançament o conéixer estratègies de màrqueting per a captar clients són dos dels continguts audiovisuals que es podran trobar en aquestes peces audiovisuals que el Parc Científic de la Universitat de València llança amb l'objectiu de continuar oferint formació sobre emprenedoria en aquesta nova situació de quarantena

Una de les habilitats de tota persona emprenedora ha de ser la capacitat d'adaptació a nous contextos. En aquests moments en què una pandèmia afecta greument al planeta, la Universitat de València es veu obligada a reestructurar el seu model de docència. Amb el propòsit de mantindre el seu nivell d'exigència i de qualitat educativa, així com el contacte de l'alumnat amb experimentats responsables d'empreses innovadores, la Fundació Parc Científic Universitat de València posa a disposició de la Unitat d’Emprenedoria (UVemprén) els seus videotutorials sobre elements clau per a iniciar un projecte empresarial.

En aquest sentit, cal destacar que en 2019 UVemprén va llançar 10 programes que han permés desenvolupar més de 40 sessions formatives i esdeveniments en els quals quasi 1.000 persones han pogut rebre formació complementària en emprenedoria, de les quals el 55% són dones. Amb aquestes convocatòries, a més, s'han plantejat 44 projectes innovadors, i tres d'aquests projectes han sigut premiats per la Generalitat Valenciana, en competència amb la resta d'universitats públiques valencianes; entre ells, els de les empreses Dawako y Darwin Bioprospecting Excellence, les dos instal·ladas en el PCUV.

A través del canal de Youtube del Parc Científic, on s'ha creat la llista #FormacionPCUV, l'alumnat de programes de formació en emprenedoria, especialment amb un component innovador, pot accedir a aquests videotutorials sobre models de negoci, modalitats de transferència de coneixement i tecnologia, així com eines de finançament i estratègies de màrqueting i comunicació.

Així mateix, coneixerà de primera mà, a través dels testimoniatges de diversos CEO entrevistats, quines són les possibles vies per a aplicar la innovació al seu model de negoci, les vicissituds que troba en el seu camí tota persona emprenedora i la importància de la selecció de l'espai on iniciar i desenvolupar una activitat empresarial innovadora.

Aquest material formatiu s'ha construït gràcies a les experiències de responsables d'empreses de Biotecnologia, de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de Serveis Avançats, tres sectors d'activitat amb forta presència en el Parc Científic. Agustín Maciá, CEO de Dawako Medtech, Jorge Victoria, responsable del primer centre d'I+D de Würth Elektronik a Espanya, Hugo de Juan, CEO en Encamina, Juancho Escobar, CEO de Q’omer Bioactive Ingredients, Felipe Javier Chaves, CEO de Seqplexing, Luis Roig, fundador de Drawfolio, Jorge Sánchez, socio director de Mobiliza Academy, Juan José García, CEO en Worldpharma, y José Vicente Ribera, CEO en Way2Ecommerce, entre d'altres, són algunes de les veues que relaten els seu periple fins a consolidar les seues respectives empreses o delegacions.

Videotutorials també per a la creació de parcs i incubadores científiques

L'estudiantat podrà comptar a més amb el programa formatiuo audiovisual d'Agroinncuba-CYTED, xarxa internacional nascuda per a fomentar la creació i el recolzament d'empreses emergents  agroalimentàries de la qual forma part el Parc Científic de la Universitat de València. En aquest cas, les píndoles audiovisuals aborden el valor afegit de les incubadores i parcs científics impulsats per institucions acadèmiques d'Iberoamèrica.

Compost per 10 videotutorials, aborda com dur a terme la tercera missió de la universitat, això és, la transferència de coneixement a la societat; els pilars per a la posada en marxa d'aquests ecosistemes d'innovació; la constitució del seu equip de gestió; la relació amb les empreses innovadores que acull i les seues vies de viabilitat.